Sabem què ens motiva?

He llegit un article interessant sobre la motivació, us faig un resum:

Les persones no som (professionalment) ni millors ni pitjors, tan sols ens trobem en distints estadis motivacionals. I és l’aprenentatge el que ens porta a avançar en les diferents etapes de desenvolupament personal. Cadascú avança al seu propi ritme i sovint molts de nosaltres ens quedem estancats en alguna de les etapes, sense arribar a ser la persona que podríem ser.
La maduresa evolutiva no té a veure amb l’edat física sinó amb la psicològica. Si la nostra evolució és menor més egocèntrics, victimistes, ignorants i inconscients som, i més patim, lluitem i entrem en conflicte amb la resta de la gent. I per contra, quan més evolucionats estem, més altruistes, responsables savis i conscients som. I més feliços ens sentim i major és la nostra capacitat d’amar i de servir a la resta de la gent. A aquest procés de canvi li s’anomena “l’espiral de la maduresa”. En la mesura que aprenem dels nostres errors anem avançant pel camí que ens convertirà en una millor versió de nosaltres mateixa.
Segons la piràmide de Maslow les persones compartim necessitats que donen lloc a motivacions, aquestes necessitats estan ordenades jeràrquicament i la satisfacció d’una d’elles provoca la necessitat de satisfer una altra (Abraham Maslow “Una teoria sobre la motivació humana” 1943)
Amb una de les darreres necessitats/motivacions satisfetes ja no busquem agradar a la resta de la gent, ja no ens interessa el que pensen de nosaltres, no perdem el temps alimentant pors i inseguretats. Sentim la necessitat d’encaminar els nostres esforços a buscar un bé comú. Busquem alinear-nos amb una missió que vaja més enllà de nosaltres mateixa. La nostra motivació és ser útils. Allò important no som nosaltres mateixa, sinó allò que ocurreix a través nostre. Hem preparat el camí per a l’última de les necessitats humanes: la unitat.

Article de Borja Vilaseca publicat a EPS núm.: 1.819 7/8/11

Motivació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 14 15 ?